Trenutno se nalazite:

Selen - 100 kapsula

  • 200 mcg x 100 kapsula - dovoljno za 100 dana

  • proizvođač: Nature's Way (SAD)

Selen je važan mineral za ljudsko tijelo - od njega ovisi štitnjača, imunološki sustav, stvaranje sperme, kosa i nokti ...

  • Štitnjača sadrži više selena po gramu težine od bilo kojeg drugog organa.

  • Selen je bitan dio štitnjače i pomaže regulirati količinu proizvedenog hormona štitnjače.

  • Selen pomaže pretvoriti hormon štitnjače T4 u biološki aktivan T3.

  • Selen ima antioksidacijska svojstva koja pomažu tijelu da spriječi oštećenje stanica od slobodnih radikala.

  • Stoga je jedna od njegovih najvrednijih uloga djelovati kao kofaktor važnog antioksidanta u tijelu, nazvanog glutation-peroksidaza.

  • Selen je snažan podupiratelj imunološkog sustava i važan za zdravu kosu i nokte.

Selen 200 mcg

Stanje: na zalihi

Šifra:

85 kn

Količina:

Selen 200 mcg - 100 kapsula

Dodatak prehrani: 100 kapsula

Preporučena dnevna doza: 1 kapsula

Dovoljno za: 100 dana

Upute za korištenje: uzmite 1 kapsulu na dan, najbolje s hranomm.

Pohranjivanje: Čuvajte na temperaturi do 25° C, zaštićeno od vlage i svjetlosti.
 

1 kapsula sadrži:

Količina %PDU

Selen (kao L-selenometionin)

200 mcg 286 %

 

Ostali sastojci: Proso, celuloza, želatina (kapsula) i maltodekstrin

 

NE SADRŽI:  Laktoza, mlijeko, konzervansi, soja, šećer, pšenica i kvasac.


Proizvođač: Nature's Way (SAD)

selen kapsule

Selenometionin bez kvasca

Selen je važan za zdravlje štitnjače i podupire imunološki sustav

Selen

selen mineralSelen je mineral koji se nalazi u tlu i određenim namirnicama. Tijelo ga treba u tragovima za normalno zdravlje i ključni je element mnogih metaboličkih putova.

Selen ima antioksidacijska svojstva koja pomažu tijelu da spriječi oštećenje stanica od slobodnih radikala. Stoga je jedna od njegovih najvrednijih uloga djelovati kao kofaktor važnog antioksidanta u tijelu, nazvanog glutation-peroksidaza.

  • Prirodni izvori hrane koji imaju visok sadržaj selena uključuju brazilske orašaste plodove, jaja, jetru, tunu, sjemenke bakalara i suncokreta, perad i određene vrste mesa.

  • Vjerojatnost da vam nedostaje selen je veća ako pušite cigarete, uzimate pilule za kontrolu rađanja, pijete alkohol ili imate problema sa sprječavanjem apsorpcije potrebnih hranjivih tvari (Chronova bolest, celijakija, osetljivost na gluten ...)

Štitnjača sadrži više selena po gramu težine od bilo kojeg drugog organa. Kada govorimo o endokrinom sustavu i regulaciji hormona u tijelu, uloga štitnjače je jedna od najvažnijih.

 

Što je štitnjača?

Štitnjača je dio endokrinog sustava i jedna od najvažnijih žlijezda u našem tijelu. Nalazi se na dnu grla i proizvodi hormone koji igraju važnu ulogu u rastu, razvoju i metaboličkim procesima vašeg tijela.

Hormoni koje proizvodi štitnjača su triiodotironin (T3), tetraodotironin (T4) i kalcitonin. T3 i T4 su kritični za normalni metabolizam. T4 također podržava normalnu funkciju mozga, dok kalcitonin promiče normalni rast kostiju.

Štitnjača je ključ za neke od najkritičnijih procesa u tijelu, uključujući razvoj živčanog i skeletnog sustava. Kako bi štitnjača normalno funkcionirala, mora dobiti odgovarajuće hranjive tvari, što znači dobivanje dovoljno selena.

ščitnicaZašto zdravlje štitnjače ovisi o selenu?

Većina ljudi zna da je jod bitan za zdravlje štitnjače. Selen je manje poznat, ali jednako važan. Uz jod selen pomaže uklanjanju štetnih tvari iz štitnjače i podržava normalnu strukturu štitnjače.

Selen je ključna komponenta za dobro funkcioniranje štitnjače i pomaže regulirati količinu hormona štitnjače. T3 hormon je jedan od najvažnijih proizvoda štitnjače i kontrolira metabolizam tijela. Bez selena štitnjača ne može proizvesti T3 hormon, što ima negativan učinak na mnoge tjelesne funkcije.

Bez selena ščitnjača ne može koristiti jod!

Metabolizam štitnjače je degradiran bez selena, jer nije moguće sintetizirati jodirane enzime, nazvanih jodotiroidin delodinaze!

Selen i funkcija štitnjače

Mogućnost povrata robe u roku od 14 dana.

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 375 kn.

Poštarina za sve pošiljke 30 kn.

vitamin

 

VITAMIN.hr
Zdrava internet trgovina


Telefon: 091 62 11 359

 

Kontaktirajte nas!